Direktlänk till inlägg 5 januari 2014

Att välja bort barn.....

Av Mariette - 5 januari 2014 19:21

Gud va trött jag blir på dessa människor som anser att man SKA skaffa barn......Det är väl ändå inte så självklart för alla? Det är ju upp till var och en, och vad man själv känner anser jag. Om jag nu får ha min "egna" åsikt? Det finns ju kanske många olika orsaker till att man kanske väljer bort barn, både ofrivilligt & frivilligt.

Jag brukar säga att jag har mina 4 benta "barn" ( 2 hundar, 3 katter och 1 häst ). Själv är jag osäker på egna barn i framtiden......varför kan man ju då fråga sig? Jo, jag känner att jag ännu inte har varken tid, lust eller ork till att ha barn som läget är nu. Och vem vet, de kanske ändras någon gång?! Men jag kanske inte får tycka så eller?

Hmmmm.......Är de då bättre och rätt att skaffa barn "mot sin vilja/känsla" om/när man känner så och bara för att andra anser att man ska ha barn?

Jag tycker då inte det!

Många skaffar djur istället för barn, för att de kanske inte kan få barn av olika skäl, inte har den tid att ge sina barn som behövs m.m

Jag har fått "skit" för att jag då sagt att jag tycker att de borde införskaffas djurbidrag likväl som barnbidrag.....Då har några sagt att djur skaffar man av egen vilja & då ska de inte finnas sådana bidrag....Men hallå!!?? Barn skaffar man väl också av egen vilja? Kanske inte alla, men många.


Jag är van att prioritera mig själv, ha min egen tid och göra som jag vill, det är ju en av mina anledningar till att inte skaffa barn.

Jag tycker att det är roligt med barn och när jag ser små söta barn kan jag bli sugen i två sekunder, men sedan kommer jag på att de är tjatiga, skrikiga & bortskämda, ritar med kritor på väggarna etc. och då ångrar jag mig.

Jag har blivit kallad egoistisk och självisk. Jag tycker att det är precis tvärtom, man ska inte skaffa barn för sin egen skull.

De som har svårast att förstå mig är andra mammor.
”När du har fått egna barn kommer du att ändra dig”

Tänk om jag inte gör det då? Ska jag chansa på det?

Jag har många väninnor med barn. Det är ingen tvekan, att barnen gör dem lyckliga. Men det är upp till varje enskild person vad lycka är!

Vi har ju den fria viljan. Det ska vara helt okej att välja att inte ha barn, och bli accepterad i alla fall......eller?

Sverige har blivit alldeles för åldersfixerat. Man ska ha både barn och karriär, och helst så fort som möjligt.

Ibland känns det som att barnen har blivit en pryl som ska visas upp.

Barn bör komma av kärlek!

 

 
 
Anna i Örebro

Anna i Örebro

5 januari 2014 21:19

Hej såg ditt inlägg om att skaffa barn eller inte. Håller med dig är upp till var och en och jag själv vill inte skaffa barn eller känner ingent jag längtar till i alla fall. Är så som du föredrar djur hund/katt istället. Så stå på dig och strunta i om du får kommentarer om ditt åsikt om att skaffa barn eller inte. Jag sj är fått bra bemötande , vissa är lite skeptiska och tror jag kommer att ändra mig. Men jag vet ju inte hur det blir i framtiden vet bara att jag just nu och har alltid känt så hitills att barn är inte något av längtan ifrån min sida :) / Anna

http://www.nogg.se/AmLoved

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mariette - 27 april 2016 15:34

Min nya blogg!

Av Mariette - 27 april 2016 14:40

Tänkte testa att blogga på nouw....får se hur det är...kanske kommer tillbaka hit tillslut!     ...

Av Mariette - 26 april 2016 08:21

Tjo!   Har försökt att fixa och trixa och få till ett anständigt hem, men det känns som man aldrig blir klar!! Finns alltid något att göra hemma.   För några veckor sedan började gruppterapin för oss cancerdrabbade, otroligt jobbigt men tror ...

Av Mariette - 9 april 2016 17:41

Hej igen!   Men jag glömde ju berätta att vi va i Budapest strax innan påsk, 20-23 mars va vi ju där. Vi hade det super, åt god mat och köpte massa billigt. Fungerar bra med båda hästarna, va ute på en tur på över 8 km igår med båda två. Körd...

Av Mariette - 7 april 2016 19:47


Ja, vikten går neråt och jag kommer nu i kläder jag inte gjort på läääänge....Nöjd!?? Så in i helvete!!  Loosat ca 10 kg!! ...

☆ Presentation ☆


Välkomna till Mariette alias "Marre" !
På den här sidan tänkte jag dela med mig av mina tankar känslor & åsikter, samt positiva & negativa händelser som man får vara med om i livet.Men vem är jag då....? Jo, jag är en glad framåt tjej med fötterna på jo

☆ Arbete ☆

Cert Hundfysioterapeut på Rehabiliteringsavdelningen,

Specialistdjursjukhuset i Strömsholm

☆ Senaste Inläggen ☆

☆ Fråga Mig ☆

6 besvarade frågor

☆ Kategorier ☆

☆ Kalender ☆

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

☆ Sök i bloggen ☆

☆ Gästbok ☆

☆ Arkiv ☆

☆ Besöksstatistik ☆

☆ RSS ☆

☆ Översätt/Translate ☆


Ovido - Quiz & Flashcards